Alkuko on aina hankalaa

Kaksi kuukautta yrittäjänä takana.  Lähes kaikki asiat menneet paremmin kuin hyvin ja suurimmat kuopat olen onnistunut kiertämään.  Lokakuun liikevaihto oli selvästi korkeampi kuin olin budjetoinut.  Kalustetut asunnot otettu erittäin hyvin vastaan ja olo sen suhteen kyllä positiivisen odottava.  Toki ei kaikki ole mennyt kuin vettä vaan.  Mutta tyytyväinen voi ja saa olla.

Savolainen Turkkusessa

Jokainen päivä on erilainen ja jokainen päivä tulee töitä tehtyä.  Viime viikonlopulla tavattiin kaikki ketjun yrittäjät ja vaihdeltiin omia kokemuksia ja osaamista Aurajoen kupeessa.  Reissulta jäi paljon käteen ja säädin sen pohjalta pieniä asioita, joissa toivottavasti on omaankin arkeen apua.  Esimerkkinä erilaisten myyntikanavien kautta en asuntoja myy alle tietyn viipymäajan ja viikonloput on rauhoitettu ainakin  osaksi normaalille elämälle.

_dsc7440

Netti toimii asunnoissa ja maailmalla

Ilman tyttärien apua ei tuo Turun reissu olisi ollut mahdollista. Toisaalta se rohkaisi siihen että kun kaikki toimii netin kautta ja tyttäret hoitaa asiat hienosti, voin ehkä talvella tehdä lyhyitä irtiottoja. Verkon kautta voin hoitaa aika ison osan töistä.

Nollasta on helppo ponnistaa

Yrittäjyyteen liittyy tietty nöyryys ja myös se ettei kerrota ja kehuta liikaa.  Sen verran hyvin on kuitenkin lähtenyt, että asuntojen määrä nousee sille tasolle ensi viikolla kuin mitä alunperin piti olla vasta helmikuussa.

Pudotus it-alan johtajan palkasta nolla palkkaan on ollut iso, mutta yllättävän nopeasti oppii elämään eri tavalla.  Palkan aika tulee myöhemmin.

Savolainen kun kehuu itseään, siitä leikki kaukana

Suurimmat saavutukset tähän mennessä voisi listata, jotta saa itselle hyvän fiiliksen.

Ykkösenä perheen mukana olo ja sen että nuorin tytärkin auttaa viikottain.  Se tekee mielen iloiseksi ja rauhalliseksi.  Tämä työ ei todellakaan olen yhden ihmisen show. Ja sellaiseksi tätä ei kannata rakentaa.

Kakkosena tuotteen helppo myytävyys.  Tuote on kunnossa ja sille on kysyntää.  Laadukkaat, siistit kalustetut asunnot on otettu erittäin hyvin vastaan.  Asunnot jotka olen tähän löytänyt, on poikkeuksetta olleet erittäin hyviä ja jokaisessa asunnossa on tietty juttu ja talon henki.  Tuotteen myyntiteksti on kyllä itsellä jo hyvin hallussa.  Ja hauska jutella ihmisten kanssa ja kuunnella reaktioita. Ihmisten mielikuva kalustetuista asunnoista ja hinnoista kyllä vaihtelee rajusti.  Paljon on työtä silläkin saralla.

Pesula antaa pyyhkeitä ja asiakas palautetta

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Moni on antanut palautetta ja vaikkei lyhytaikaiset ole oleellisia, olen esimerkiksi booking.com:sta hakenut toimintaan mittaria. Arvosana 9.4 majoittujien asiakastyytyväisyydestä kertoo jo aika paljon. Ollaan alussa, mutta oikealla tiellä.

_dsc7750_t

Pyyhkeitä saanut vähän. Asiakkailta.  Pesulasta niitä tulee  jatkuvasti.

Lokakuun liikevaihto oli liiankin hyvä.  Tämä mittari kertoo lopulta sen missä mennään.  Kaikki muut on puhetta. Talousmittarit on lopulta se mikä ohjaa.  Toki moni euro tuli talvikuukausien etukäteisvarauksista.  Mutta näinhän se pitääkin mennä. Tarkempaa kannattavuus seurantaa alan tekemään myöhemmin.  Nyt on kasvun aika.  Silloin kannattavuuteen tuijottaminen lyö käsijarrua helposti päälle.

Jokainen päivä on erilainen. Koskaan ei tiedä minkälaiseksi päivä muodostuu.  Se tekee tästä erittäin hauskaa. Toisaalta se pakottaa tekemään kaikki mitä voit tehdä, heti.  Ei kannata mitään jättää roikkumaan.

_dsc7596

Kunto kasvaa kohisten

Seuraavaksi kuntoon saatavia asioita on aika läjä.  Aloitetaan nyt hinnoittelusta ja alennuksista.  Olen ajatellut niin että alussa pääasia on saada kauppaa ja sitä kautta saada sana kiertämään.  Joten hinnoittelu on ollut maltillista. Myyntikanavien hinnoittelussa ja alekäytännöissä on kyllä paljon opittavaa.

Siivouksen parempi järjestely.  Tämä on nyt työn alla. Asuntomäärä kasvaa ja asuntojen siivoaminen on saatava pyörimään joustavammin.  Siisteys on kaiken a ja o. Siihen pitää miettiä lisäapuja ja ratkaisuja.

_dsc7688_t

Siivous vaatii järjestelyä

Talouslukuihin parempi paneutuminen tapahtuu lähiviikkoina.  Nyt kun historiaa alkaa kertyä, on helpompi alkaa paneutua menneeseen ja miettiä tulevia liikkeitä.

Tilauksia tulee asunnoista – ovista ja ikkunoista

Myyntiin enemmän panoksia.  Tähän asti ei ole juuri tarvinnut myydä. Toki google,  lehti, some ja muut hakkaa näkyvyyttä koko ajan. Mutta henkilökohtainen myyntityö ollut vielä vähäistä.  Tätä lisään jatkossa koko ajan. Asuntomäärien kasvaessa tämän osuus vaatii erilaista panostusta.

suokatu-kaksio-panoraama

Suokadulle kaksi asuntoa kalustetaan ensi viikolla

(verkko)Kauppaa pukkaa

Verkkokaupan laitan pystyyn marras-joulukuussa.  Se ohjaa pois kaupallisilta kanavilta ja jättää itselle paremman katteen.  Tämä on osittain myös myynnin laittamista kuntoon.

thumb_img_5105_1024

Ärsyttääpä kuitenkin muutama asia

Ärsyttävimmät asiat liittyy yrittämisestä tulevaan epätasa-arvoon. Kaikki muut saa paitsi yrittäjä.  Olen tehnyt ihan kelpo liikevaihdon tyhjästä, mutta ei niistä euroista itselle tule puroa.  Rahan ottajia riittää joka lähtöön ja jotenkin välillä hengästyttää miten yrittäjältä vaaditaan kaiken näköistä.  Olisi hyvä muutaman ”yrittäjävastaisen-ihmisen” käydä kokeilemassa tätä duunia. Alkaisi ymmärtämään mitä politikoi ja mihin suuntaan.  Tai jos ei ymmärrä, niin sekin kertoo jo aika paljon  ihmisestä.

Se on sunnuntai-ilta ja Isäinpäivä.  Tsemppiä kaikille!

t. Kuappila Kotimuailma Kuopiosta

FaceBook-sivut
Kotimaailma Kuopion nettisivut

thumb_kauppila-vesa-6658-aducate_1024

Jalat maassa, katse tulevaisuudessa

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s